КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Ігнатенко Ігор Володимирович

Ігнатенко Ігор Володимирович

дата народження

04.08.1976

дата смерті

30.03.2022

місце народження

м.Київ

місце загибелі

в районі н.п. Макарів, Київська область

позивний

звання

Майор

посада

Старший офіцер групи безпеки військової служби

підрозділ

95 ОДШБ

Орден Б. Хмельницького ІІІст

Герой народився та виріс в м. Києві. Навчався спочатку у школі № 120, а потім в школі № 180. Після закінчення в 1993 році вступив до автомобільно-дорожнього університету (Український транспортний університет) та успішно закінчив навчання у 1998 році за фахом інженер-економіст.  Працювати пішов у Службу Безпеки України, одночасно навчаючись у Національній академії СБУ і здобув кваліфікацію юриста. У 2006 році звільнився у званні майора. Потім працював у банківський сфері. Має сина Артема .

Ігор мав співчутливе та добре серце. Завжди готовий прийти на допомогу, був чесним та справедливим. Був патріотом України. Восени 2014 року проходив вишкіл у 95-ій бригаді, але за станом здоров’я не зміг продовжувати службу в ЗСУ.

Захоплювався читанням літератури. Любив історію. Вивчав право. Постійно вдосконалював свої знання. Дуже любив спорт. Навчаючись у школі, ходив у секцію з боротьби. Потім захопився східними єдиноборствами та боксом. Завжди вів активний спосіб життя. Характер мав спокійний, врівноважений, наполегливий у досягнені мети.

24 лютого 2022 року не вагаючись жодної хвилини, він направився до пункту мобілізації Оболонського району м. Києва.  Наступного дня він прибув у 95-ту Окрему десантно-штурмову бригаду Збройних Сил України і був зарахований старшим офіцером групи безпеки військової служби. Брав активну участь у жорстоких боях по звільненню Київщини від окупантів.

У сповіщенні сказано:  майор Ігнатенко Ігор Володимирович, вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, загинув внаслідок проникаючого  осколкового поранення  голови у районі н.п. Макарів Київської області 30 березня 2022 року.

За час проходження військової служби зарекомендував себе з позитивної сторони. Користувався авторитетом серед колег та підлеглих. Функціональні обов’язки виконував відмінно, мав добрий рівень мотивації до військової служби.

По вшануванню пам’яті загиблого Героя у середньо загальноосвітній школі №180 Дніпровського району м. Києва готується меморіальна дошка.

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні та у Макаріському історіко-краєзнавчому музеї зберігаються деякі особисті речі.

Похований Ігор на Алеї почесних поховань  Берковецького кладовища, ділянка №42, ряд 20

          Нагороджений :

  • Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, Указ Президента від 27 липня 2022 року № 541
  • Медаллю “Честь. Слава. Держава”;
  • Нагрудний знак “За оборону Макарівщини” Наказ Начальника Бучанського РТЦК СП №141 від 27.03.2024 р.
  • Медаль ” За оборону рідної Держави. Макарів” Макарівська селища рада.

 

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle