КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Юрченко Юрій Леонідович

Юрченко Юрій Леонідович

дата народження

02.08.1979

дата смерті

19.07.2023

місце народження

місто Київ

місце загибелі

село Новоселівське Сватівського району Луганської області

позивний

"Вікінг"

звання

Молодший лейтенант

посада

Командир 3 кулеметного взводу, 1 стрілецької роти

підрозділ

44-й окремий стрілецький батальйон Збройних сил України

Народився та виріс в місті Києві. Навчався в середній загальноосвітній школі № 62.

З 1996 по 1999 рік навчався в Київському технікумі громадського харчування.

З 2005 по 2009 рік навчався в Київському університеті туризму, економіки і права.

Працював в ресторані “Ярівці” – кухарем,  в кафе “Шинок”, пабі “Вуді” та казіно “Ріо”- барменом, в туристичній фірмі “Глобус Україна” – менеджером з продажу турів,  в “ЕМС-models “працював майстром виготовлення колекційних класичних автомобілів.

Займався спортом, багато читав, мандрував і був натхненником для інших, адже приваблював своєю легкою і життєрадісною вдачею та чуйним, добрим і світлим характером.

Творчо підходив до будь якої справи, вишукано оздоблював предмети інтер’єру.

Мужній і відданий патріот України, якого сміливо можна віднести до ряду почесних громадян міста Києва. Він дуже любив своє місто та Батьківщину, і був несамовито відданий їм, тому став безпосереднім активним учасником Революції Гідності, пройшовши весь шлях, в тому числі був на Майдані Незалежності в найтяжчі і кровопролитні дні лютого 2014 року.

Вважав захист своєї країни від російських загарбників своїм прямим обов’язком і став безпосереднім учасником бойових дій, проявивши особисту мужність у захисті нашої держави. Юрій з когорти тих відчайдушних сміливців, хто пише сьогодні нову сторінку історії незалежної України своїми силами і кров’ю, віддаючи найцінніше – своє життя!

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України добровільно став на захист Батьківщини в складі 44-ого окремого стрілецького батальйону Збройних сил України.

З квітня по травень 2023  пройшов курси військової підготовки “Бойове застосування механізованих з’єднань військових частин і підрозділів” в Одеській військовій академії.

З травня по липень 2023 року виконував бойові завдання в складі 32-ої окремої механізованої бригади Збройних сил України.

Брав участь в бойових діях  місті Бахмут та селищі Покровське Донецької області, в містах Ізюм та Зміїв, в селі Першотравневе, Невське, Площанка, Діброве і Терни Харківської області, а також в містах Кремінна, Сватове Луганської області.

Загинув 19 липня 2023 року  в селі Новоселівське Сватівського району Луганської області під час виконання бойового завдання.

           Нагороджений:

  •  почесним нагрудним знаком “Сталевий хрест” Головнокомандувачем збройних сил В. Ф. Залужним, №166, 26.01.2023;
  • нагрудним знаком “Ветеран війни-учасник бойових дій” в/ч А4583, 09.06.2023.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle