КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Шурутін Андрій Анатолійович

Шурутін Андрій Анатолійович

дата народження

05.06.1987

дата смерті

16.12.2022

місце народження

м. Київ

місце загибелі

Донецька область, н.п Озарянівка

позивний

"Шуруп"

звання

Молодший сержант

посада

Командир відділення 1 взводу

підрозділ

Аеромобільний батальйон

Орден За мужність ІІІст

Андрій народився 5 червня 1987 року в місті Києві . Навчався в 201 школі Дніпровського району, працював, одружився і став батьком чудового синоча.

З початком повномасштабного вторгнення, як справжній патріот своєї країни добровільно призвався до лав ЗСУ 7 липня  2022 року. Лише з 5 разу його все таки  мобілізували, дуже хотів бути корисним для держави і бути прикладом в майбутньому для свого сина.

Після проходження підготовки, потрапив у 46 Бригаду Десантно Штурмових Військ на посаду стрілець 1 Аеромобільного взводу 1 Аеромобільної роти 1 Аеромобільного батальйону.

21 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі с. Білогірка Херсонської області у результаті ворожого танкового обстрілу, отримав вогнепальне осколкове поранення.

Після проходження лікування та під час реабілітації, майже увесь час провів зі своїм сином Тимофієм, який для нього був самим важливим у житті.

Андрій був дуже хорошим батьком та чоловіком, другом і побратимом.

24 жовтня 2022 року повернувся на службу і отримав підвищення молодшого сержанта, командира 1 Аеромобільного взводу 1 Аеромобільної роти 1 Аеромобільного батальйону

Зі слів побратимів був завжди спокійним і впевненим, мріяв повернутися додому і піти у піший похід з сином.

На останньому відео був дуже стомлений,  але не зломленим і вірив в нашу перемогу. Але 16 грудня 2022 року зупинилось його серце від артилерійського обстрілу з боку противника…

Важка втрата для нас з сином, неможливо пережити цей біль… для сина це взагалі страшне горе, так як батько завжди був прикладом для нього у всьому.

Похований Андрій на Лісовому кладовищі на Алеї Слави. Він назавжди залишиться в нашому серці і пам’яті як справжній герой, а герої не вмирають…

Нагороди:

Орден “За міжність” ІІІ ступеня

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle