КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Чуб Олександр Сергійович

Чуб Олександр Сергійович

дата народження

15.02.1995

дата смерті

19.06.2022

місце народження

м. Харків

місце загибелі

м. Сєверодонецьк

позивний

"Вікінг"

звання

Молодший лейтенант

посада

Офіцер групи спеціального призначення ГУР

підрозділ

ГУР Міністерство оборони України

Орден Золота Зірка

Народився 15 лютого 1995 року в місті Харків.

Навчася в Авіокосмічному ліцєї імені  Ігоря Сікорського Національного авіаційного університету.

У 2021 році закінчив Національний авіаційний університет та військову кафедру на базі цього навчального закладу.

З 2016 року проходив контрактну службу у 8 полку ССО, пройшов курс спецпідготовки рейнджерів. Брав беспосередню участь в антитерористичній операції.

З початку російської агресії в лютому 2022 року він добровільно вступив до лав  Збройних Сил України. Брав участь в боях за оборону Києва та області. Був сміливим і рішучим, майстерно володів зброєю. Нешкодуючи сил нищів окупантів, виявляючи при цьому мужність, героїзм і відданість Українському народові.

У березні 2022 року Олександр виконував спеціальні завдання в районі населених пунктів Макарів, Маковище, Копилів, Калинівка з організіції та проведення засідок, нальотів на місця тимчасоваого базування, привалів окупантів, їх польові склади. Він знищував живу силу й техніку противника, захоплював полонених, зразки озброєння.

Залучався до організації та підтримки руху опору, заходів із дезорганізації системи управління військами і зброєю.

У квітні 2022 року виконував спеціальні завдання в районі населених пунктів Новопіль, Любимівка, Новозлатопіль, Мар’янівка. Шевченківське, Зелений Яр, Дем’янівка, Юр’ївка, Успенівка, Малинівка, Федорівка, Кам’янка, Берест, Бердянськ щодо ведення спеціальних дій з метою виявлення та знищення елементів пунктів управління військами і зброєю, засобів РЕБ, РЕР, ракетних, артилерійських  підрозділів, опорних пунктів і стаціонарних (мобільних) блокпостів противника.

Брав участь у проведенні мінно-вибухових засідок на автошляху Дніпро-Мелітополь-Пологи-Тарасівка.

У червні 2022 року в складі групи виконував бойове завдання в Сєверодонецьку. У ході виконання завдання було знищенно значну кільківсь живої сили та техніки противника.

19 червня 2022 року під час здійснення штурму вогневих позицій ворога на околицях Сєверодонецька вступив у вогневий контакт з противником, у ході якого отримав чисельні вогневі поранення не сумісні з життям.

При проведенні операції звільнення острова Зміїний перший десантувавсяна острів та кулеметним вогнем прикивав висадку десанту, за особливі заслуги перед Українською Державою, відданість справі  забезпечення її безпеки, зразкове виконання військового обов’язку, сумліне та бездоганне служіння Українському народові, виявлені при цьому особисту мужність і героїзм молодшому лейтенанту Чубу Олександру Сергійовичу присвоєно звання Герой України з врученням ордена “Золота зірка” (посмертно).

Герої не вмирають! Вічна пам’ять!

 

Нагороджений:

  • орден “Золота зірка” (посмертно).

 

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle