КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Черноштан Степан Олександрович

Черноштан Степан Олександрович

дата народження

07.04.1993

дата смерті

31.08.2023

місце народження

місто Калуш Івано-Франківської області

місце загибелі

населений пункт Кліщіївка Бахмутського району Донецької області

позивний

"Штат"

звання

Солдат

посада

Гранатометник

підрозділ

Воєнна частина 3018, 4-бригада, 1-го відділення 3-го взводу оперативного призначення 16-ї роти оперативного призначення ( на бронетранспортерах) 6-го батальйону оперативного призначення

Орден За мужність ІІІст

Народився Черноштан Степан Олександрович 07.04.1993 року у місті Калуш Івано-Франківської області. Родина проживала у Шостці Сумської області.  Був Президентом школи, надзвичайно порядним, ввічливим та вихованим, навчався на відміно. Навчання у школі поєднував із заняттями ковзанярським спортом, 11 років він присвятив бігу на ковзанах.

З дитинства мріяв бути будівельником, обрав мирну професію, і після закінчення школи вступив до Київського національного університету будівництва і архітектури. Після навчання залишився працювати у Києві за спеціальністю інженер-будівельник, потім деякий час працював у бюро технічної інвентаризації. Його дуже порядного і відповідального цінували на роботі. Обожнював свою родину і дуже тішився своїм сином.  Проводити час з родиною і друзями.

Сімʼя нещодавно переїхала до Мартусівки Київської області. Степанові дуже сподобалось це мальовниче село. Він мріяв тут жити…

На початку травня 2023 року його призвали до військової служби. Родині про це Степан сказав лише після того, як пройшов медичну комісію. «Я знаю, кого захищатиму. Я знаю, за що буду воювати», – сказав він тоді своїй мамі. Після проходження військової підготовки на Київщині , Степан потрапив до 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука (в/ч 3018). Ця бригада відома також, як бригада швидкого реагування Національної гвардії України. Степан усією душею був відданий своїм побратимам і говорив: «Хлопців не залишу, без них -нікуди. Я з ними до кінця». Його побратими досі відчувають його підтримку з небес.

31 серпня 2023 року в районі населеного пункта Кліщіївка на Бахмутському напрямку під час виконання бойового завдання Степан загинув від артобстрілу.

Війна забирає найдорожчих…

Похований на кладовищі села Мартусівка  Бориспільського району Київської області.

           Нагороджений:

  • орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

 

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle