КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Цолан Валерій Юрійович

Цолан Валерій Юрійович

дата народження

03.10.1974

дата смерті

12.06.2023

місце народження

місто Дебальцеве Донецької області

місце загибелі

селище міського типу Велика Новосілка Донецької області

позивний

"Портос"

звання

Старший лейтенант

посада

Командир 20 Окремого Батальйону спеціального призначення України

підрозділ

20 Окремий батальйон спеціального призначення Україна Окремої Президентської бригади імені Богдана Хмельницького Сухопутних військ ЗСУ військова частина А 4118.

Цолан Валерій Юрійович народився в місті Дебальцеве Донецької області, але все життя був мешканцем Маріуполя. Закінчив Приазовський державний технічний університет за спеціальністю інженер та Академію Ярослава Мудрого юридичний факультет. Працював адвокатом і директором малого підприємства. За 25 років родинного життя у Валерія виросло троє дітей, яким він встиг дати добре виховання. Але вже ніколи не побачить онуків.

Після виїзду з окупованого Маріуполя, Цолан Валерій Вячеславович став до лав Збройних сил України у складі 20 Окремого батальйону спеціального призначення Окремої Президентської бригади імені Богдана Хмельницького Сухопутних військ Збройних сил України. У лютому — березні 2022 року бригада брала участь у боях проти російських загарбників під час оборони Києва та його околиць. Маючи воєнну кафедру, зразу приступив до обов’язків командира взвода. З першого дня служби Валерій був в окопах разом із своїми побратимами. Провів декілька важливих штурмів в районі села Велика Новосілка Донецької області. Дуже підтримував всіх бійців і вони до цього часу з вдячністю розповідають, який в них справжній і людяний командир.

12.06.2023 року Цолан Валерія загинув під час штурмових дій в селі Велика Новосілка Донецької області, підірвавшись на мінах.

Залишилися тільки спогади та відео з минулого життя.

Похований в місті Києві на Лукʼянівському кладовищі.

Слава Герою!

           Нагороджений:

  • нагрудним знаком “ За зразкову службу”;
  • відзнакою Міністерства оборони України  “Знак пошани”.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle