КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Фощанко Костянтин Юрійович

Фощанко Костянтин Юрійович

дата народження

10.07.1995

дата смерті

24.08.2023

місце народження

місто Київ

місце загибелі

населений пункт Синьківка, Куп'янський район, Харківська область

позивний

"Бомба"

звання

Лейтенант

посада

Командир мінометного взводу

підрозділ

"Вовки Да Вінчі"

Народився Костянтин 10.07.1995 року в місті Києві. Закінчив спеціалізовану загальноосвітню школу № 316. Потім вступив до Київського національного університету технологій та дизайну на спеціальність “Менеджмент”.

Після отримання освіти почав працювати баристою в одній з Київських кав’ярень.

Наприкінці 2013 року почав брати активну учать у Революції Гідності передусім проти корупції, свавілля правоохоронних органів, а також на підтримку європейського вектора зовнішньої політики України. Згодом працював у Червоному хресті.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України Костянтин одразу добровільно приєднався до Сил Територіальної оборони, а потім до підрозділу “Гонор” у складі батальйону “Вовки Да Вінчі” 67-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил України,  де займав посаду інженера і спеціалізувався на вибухівці. Був учасником бойових дій на Бахмутському, Лиманському та Куп’янському напрямках.

Загинув Костянтин 24.08.2023 року поблизу населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області отримавши смертельне поранення в наслідок артилерійського обстрілу.

Костянтин дуже любив читати, особливо Т.Г. Шевченка, а ще в нього був хист до в’язання браслетів, чим він і займався хвилини вільного часу.

Похований в селі Острійкі Білоцерківського району Київської області.

 

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle