КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Стахов Віктор Павлович

Стахов Віктор Павлович

дата народження

26.04.1967

дата смерті

12.01.2024

місце народження

місто Київ

місце загибелі

село Іванівське Донецька область

позивний

"Stakan"

звання

Старший сержант

посада

Командир відділення зенітно ракетного взводу

підрозділ

3 штурмовий батальйон, 5-ї окремої штурмової Київської бригади, військової частини А 4010

Народився 26 квітня 1967 року в місті Київ, де прожив усе своє життя.

Закінчив середню школу № 227 у міста Києва. Після завершення навчання був призваний в армію, де отримав звання старшого сержанта. Після проходження військової служби вступив до Київського авіаційного технікуму, де здобув кваліфікацію технолога та отримав диплом молодшого спеціаліста.
Розпочав свою трудову діяльність на посаді інженера-технолога на столичному літакобудівному заводі ім. Антонова. У 1997 році був прийнятий на службу до Управління державної служби охорони Святошинського району м. Києва, де працював у званні прапорщика міліції. Вийшов на пенсію та завершив службу в 2012 році. Однак, у 2016 році, будучи вже пенсіонером, вирішив повернутися на службу суспільству та громаді. Як цивільний працівник, приєднався до рідного управління МВС, де продовжив працювати до 2021 року.

Справжній у всьому, вірний до останнього, надійний та люблячий — саме таким був наш батько, чоловік, брат та син. Він був серцем роду! Його любов до риболовлі та природи пройшла з ним через усе життя, і кожну вільну хвилину він з радістю віддавав своєму захопленню, знаходячи в цьому натхнення та внутрішній спокій.

Не чекаючи на повістку, 26 травня 2022 року добровільно став на захист своєї Батьківщини в складі Збройних Сил України. Проходив військову службу в 5-й окремій штурмовій Київській бригаді, в 3-му батальйоні. Свій бойовий шлях розпочав у липні 2022 року на Бахмутському напрямку в Донецькій області, де мужньо обороняв державу. Брав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, перебуваючи в районі н.п Краматорськ, Зайцеве, Майорськ, Торецьк, Костянтинівка, Іванівське Донецької області.

Його шлях на фронті був тернистим і складним. Виводив побратимів з оточень, штурмував та відбивав позиції, рятував і допомагав, завжди залишаючись «на вістрі списа».

Загинув 12.01.2024 року в районі н.п Іванівське Донецької області в результаті ворожого артилерійського обстрілу отримав поранення не сумісні з життям, гідно виконуючи свій обов’язок. Залишився вірним собі та присязі, беручи участь у обороні держави та стримуванні збройної агресії російської федерації.

           Нагороджений:

  •  відзнакою від МВС України «За сумлінну службу» ІІ ступеня;
  •  відзнакою МВС України «За сумлінну службу» ІІІ ступеня.

 

 

 

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle