КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Сердюк Сергій Олексійович

Сердюк Сергій Олексійович

дата народження

15.05.1991

дата смерті

25.07.2022

місце народження

с .Сохацьке, Миргородського району, Полтавської області

місце загибелі

н.п. Семигір'я, Бахмутського раойну, Донецької області

позивний

звання

Солдат

посада

Помічник водія кулеметного взводу

підрозділ

72 ОМБ ім. Чорних Запорожців

Орден За мужність ІІІст

Сергій народився в селі Сохацьке, Миргородського району, Полтавської області. У 2006р.закінчив 9 класів Клюшниківської школи. Згодом з родиною переїхав у село Вороньки, Лубенського району, Полтавської області. Навчався у Полтавському професійному училищі імені Андрія Чепіги. Певний період життя працював у цирку-шапіто. Останні 4 роки займався встановленням та облаштуванням дитячих і спортивних майданчиків у м. Києві. Під час повномасштабного російського вторгнення чоловік приєднався до лав 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців ЗСУ.

Понад усе на світі Сергій любив свою родину, любив життя. Він показав мені, яким має бути справжній чоловік і я передам це синам. Він був найкращим чоловіком, надійним другом, гарним сином і братом. Завжди і в усьому допомагав усім, хто б не попросив. Завжди робив усе на совість і прагнув досконалості. Не маючи військової досвіду – в армії він не служив, у перший день війни став добровольцем до лав ЗСУ. «Хто, як не ми», – казав він. Він був безстрашним воїном своєї Батьківщини», – розповіла дружина загиблого, Ірина.

31-річний солдат Сергій Сердюк загинув 25 липня 2022 року поблизу н.п. Семигір’я, Бахмутського раойну, Донецької області. Життя захисника обірвав ворожий танковий обстріл. Поховали Сергія у рідному селі. Там на його честь перейменували вулицю, на якій він проживав.

Вдома на воїна чекали дружина і троє синів, батьки та сестра.

Додатково:

Нагороджений:

  •  За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України і вірність військовій присязі, солдат Сердюк Сергій Олексійович, Указом Президента №642/2022 від 12.09.2022 року, був нагороджений орденом “За мужність” III ступеня(посмертно).

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle