КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Савельєв Євгеній Анатолійович

Савельєв Євгеній Анатолійович

дата народження

13.06.1974

дата смерті

06.09.2023

місце народження

місто Київ

місце загибелі

селище Велика Новосілка Донецької області

позивний

"Добрий"

звання

Рядовий

посада

Снайпер (2 категорії) 1 відділення спеціального призначення 2 взводу спеціального призначення 1 роти спеціального призначення.

підрозділ

23-й окремий стрілецький батальйон Збройних сил України

Орден За мужність ІІІст

Народився та виріс у місті Києві. Вчився в середній загальноосвітній школі №185 міста Києва.

Пізніше навчався у Національному технічному університеті України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”.

Працював годинниковим майстром, був добрим та чуйним, ніколи не відмовляв у допомозі, був найкращим чоловіком і неймовірним батьком, котрий підтримає, вислухає і дасть справді дієву пораду навіть у найважчий час.

Крім сімʼї він ніколи не забував і про країну, завжди проявляючи себе як щирий та самовідданий патріот. Так у 2013 році приймав активну участь у протистояннях на Майдані. А в 2014 році в перші дні вторгнення він не роздумуючи пішов у військомат, де за станом здоров’я йому відмовили. Проте ворог не спинився і пішов у повномасштабний наступ.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України разом із сімʼєю долучився до ГО «Жіночий Ветеранський Рух», відвозив машини на схід. Навесні 2023 року був призваний у 20-й окремий стрілецький батальйон, звідки був переведений у 23-й окремий стрілецький батальйон Збройних сил України, безстрашно виконував поставлені накази на Донецькому напрямку.

26 серпня 2023 року уламок ворожого снаряду тяжко поранив Євгена. Майже 11 днів він був у комі та боровся за життя. 06.09.2023 року помер у лікарні так і не приходячи у свідомість.

У Євгена залишились дружина і двоє дітей.

Вічна слава Герою!

 

 

 

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle