КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Рибіцький Михайло Валерійович

Рибіцький Михайло Валерійович

дата народження

31.01.1988

дата смерті

14.03.2023

місце народження

м. Львів

місце загибелі

м. Вугледар

позивний

звання

Сержант

посада

Стрілець

підрозділ

43 Окрема Артилерійська бригада

Орден За мужність ІІІст

Навчався у Ліцеї №52 міста Львова, після 7 класу навчався в Львівському фаховому коледжу спорту,  старші класи закінчував в м.  Києві в СЗШ 228.  Вступив до Київського  Економічний Інститут Менеджменту.  Після завершення навчання проходив військову службу.

У мирний час працював у  Службі судової охорони  м.Київ та Київської області.

Сержант Збройних Сил України  Михайло Рибіцький,  не вів соцмереж, а стріляв з «піона» так, що вороги перетворювалися на пелюстки, які розсипались в повітрі.

Михайло з лютого 2015 року по липень 2016 року захищав країну від загарбників під Волновахою проходячи службу в АТО. Де був нагороджений за мужність і відвагу під час виконання бойових завдань (сектор М).

З 1 березня 2022 р. поповнив ряди добровольців ЗСУ, прийняв свідоме і відважне рішення долучитись до лав Збройних Сил України. Служив сержантом у 43-й окремій артилерійській бригаді імені гетьмана Тараса Трясила .

2022 року пройшов оборону столиці. Приймав участь у звільненні Херсонщини. Михайло служив та захищав від загарбників свою сім‘ю, народ та незалежність України.

Наш Герой із честю виконував обов’язок щодо захисту держави і до останнього подиху залишався вірним Українському народу та Україні. Захищаючи наші життя та всієї України, віддавши найцінніше – своє.

На жаль, під час виконання бойового завдання під Вугледаром 14-го березня 2023 року ворожа артилерія вразила вогневі позиції захисників України, де від ворожого снаряду отримав поранення, не сумісні з життям і загинув на місці.

Але, як кажуть побратими: РИБА назавжди в строю!

Михайло був і залишився люблячим чоловіком, єдиним сином, найкращим братом, справжнім другом і побратимом. Він був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духу.

Нагороди:

  • Орден “За мужність” ІІІ ступеня.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle