КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Поляков Андрій Миколайович

Поляков Андрій Миколайович

дата народження

09.12.1980

дата смерті

26.10.2023

місце народження

місто Сміла, Черкаської області

місце загибелі

село Свято-Покровське, Бахмутського району, Донецької області

позивний

«БІЗОН»

звання

Старший лейтенант

посада

Командир інженерно-саперного взводу

підрозділ

206-й окремий батальйон територіальної оборони Збройних сил України

Андрій ПОЛЯКОВ народився на Черкащині у м. Сміла потім навчався у м. Харкові та отримав диплом Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» потім переїхав до м. Києва. Працював на Державному підприємстві «АНТОНОВ», де брав участь у розробці та проектуванні деталей та агрегатів до літаків Ан-148, Ан-158, також був залучений до виконання певних робіт по літаках Ан-124 «Руслан», Ан-225 «Мрія» та інших серійних літаків «Антонов».

Під час Революції Гідності був її активним учасником, де і отримав своє перше порання.

З першого дня повномасштабного вторгнення російської федерації до України записався до лав територіальної оборони Збройних Сил України. І вже з 25.02.2022р. боронив м. Київ, у напрямку м. Ірпінь Київської області, будучи командиром відділення стрілецького взводу, у складі стрілецької роти 131 батальйону 112 бригади Сил ТРО ЗСУ. Після звільнення Києва та Київської області перейшов до Інженерної роти 241 окремої бригади Сил ТРО ЗСУ, де будучи на посаді командира інженерно-технічного взводу отримав військове звання «лейтенант». Протягом травня-червня 2022 року приймав безпосередню участь у стабілізаційних військових діях на прикордонній з республікою білорусь території Київщини. Влітку та восени 2022 року, брав участь у деокупації Харківщини та її подальшому розмінуванні, будучи командиром інженерно-саперної групи від Інженерної роти. У липні 2023 року, за власним бажанням, так як хотів бути у самому епіцентрі військових подій, перейшов у бойовий 206 батальйон 241 бригади Сил ТРО ЗСУ на посаду командира інженерно-саперного взводу і вже у серпні 2023 року вирушив у складі батальйону на Донецький напрямок, де героїчно загинув 26 жовтня 2023р., виконуючи бойове завдання пов’язане із захистом Батьківщини, чим зберіг життя військовослужбовців інженерно-саперного взводу 206 батальйону.

Похований: м. Київ, Берковецьке кладовище, Алея слави.

Нагороджений:

  • Грамота командира 241 обр Сил ТРО ЗСУ «За непохитну вірність Військовій присязі, мужність та героїзм, проявлені під час захисту суверенітету і територіальної цілісності Батьківщини»;
  • Медаллю «Честь. Слава. Держава»;
  • Медаллю «За оборону міста-героя ХАРКІВ»;

 

Андрій ПОЛЯКОВ мав життєве кредо: «Душу – Богу! Життя – Україні! Честь – для себе!» та діяв за принципом: «Роби як Я!».

 

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle