КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Полонський Ігор Юрійович

Полонський Ігор Юрійович

дата народження

27.02.1981

дата смерті

05.12.2023

місце народження

місто Київ

місце загибелі

село Степове, Покровський район, Донецька область

позивний

"Князь"

звання

Головний сержант

посада

Командир відділення, начальник контрольно-технічного пункту

підрозділ

26-й окремий стрілецький батальйон

Ігор народився та жив у місті Києві.  Закінчив загальноосвітю  школу №144. З 1996-2000 рік навчався у Київському Індустріальному технікумі за спеціальністю «Обслуговування та ремонт обладнання підприємств будівельних матеріалів». У 2000 роках проходив строкову службу у  військовій частині А2860.

Після служби працював менеджером, де і отримав свій позивний «Князь Ігор». Також працював інкасатором у банку. Останнє місце роботи –  це Експедиторська компанія.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України добровільно звернувся до  Святошинського районного у місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки та  5 березня 2022 року стад до лав Збройних Сил України у складі 26-го стрілецького батальйону . Після приєднання  взводу до 47 механізованої бригади Ігор був переведений на Авдіївський напрямок.  З 12 березня 2022 року старшина Полонський Ігор Юрійович приступив до виконання службових обов’язків начальника контрольно-технічного пункту взводу ПЗРК 3 класу на півночі України,  у військовій частині А4028. 17.05.2022 року був призначений старшим сержантом. 01.06.2022 став командиром відділення, а з 01.10.2022 став стрільцем-зенітником (ПЗРК).

У грудні 2022 року взвод було переведено  на Донецький напрямок. Ігор часто виходив в розвідку та зі своїм взводом прикривав військові позиції на Вугледарському та Авдіївському напрямках. Обирав зручні позиції для знищення ворогів. Двічі отримав контузію.

Загинув  Ігор 05 грудня 2023 року  виконуючи бойове завдання, рятуючи побратимів під час артилерійського обстрілу поблизу  населеного пункту Степове Покровського району Донецької області отримав поранення не сумісне з життям.

Похований:  сектор почесних поховань   Берковецьке кладовище.

Нагороджений:

  • відзнакою Головнокомандувача Збройних сил України  «Золотий хрест»;
  • медаллю “Ветеран війни”.

Ігор мав надзвичайний хист до військової справи. Займався спортом та грав за команду УФІМБ. Вільний час проводив з родиною, любив відпочинок на природі, був цілеспрямованим, настирливим, мав широкий кругозір та гарну пам’ять.

 

 

 

 

 

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle