КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Опарастюк Ігор Юхимович

Опарастюк Ігор Юхимович

дата народження

07.07.1962

дата смерті

21.08.2023

місце народження

селище Ставище Київської області

місце загибелі

населений пункт Діброва Сєвєродонецького району Луганської області

позивний

"Гарік"

звання

Головний сержант

посада

головний сержант 1-го стрілецького взводу 2-і стрілецької роти військової частини А7297

підрозділ

112-та окрема бригада територіальної оборони Збройних сил України

Народився 07.07.1962 року у селищі Ставище Київської області. Навчався в середній школі № 200 у місті Києві та закінчив вищу школу міліції, але ще змалку був волелюбною людиною і тому не зміг працювати в системі та зайнявся бізнесом. Вивчив чотири мови, постійно займався саморозвитком,  слідкував за новітніми технологіями, гарно володів зброєю і завжди тримав себе в спортивній формі. В нього було якесь внутрішнє світло і сила, енергія і жага до життя, що давало впевненість і віру у хороше майбутнє. В людях цінував чесність, надійність, відкритість, людяність і гідність. 

Працював на керівних посадах у різних сферах бізнесу, але в останні роки знайшов себе в сфері садівництва та агробізнесу. Мав великі плани на майбутнє, а свої знання та отриманий досвід за кордоном хотів застосувати в Україні після закінчення війни, бо добре знався на цьому та був талановитим організатором і керівником.

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України  добровольцем став до Сил територіальної оборони Збройних сил України. Приймав безпосередню участь в обороні Києва. Виконував бойові завдання у найгарячіших точках Донецької та Луганської області (н.п. Торське, н.п. Ямпіль, н.п. Діброва, Серебрянське лісництво).

Мужньо загинув 21.08.2023 року на бойовій позиції поблизу н.п. Діброва Сєвєродонецького району Луганської області у ході виконання заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації. 

За віком міг звільнитися при першій нагоді, але він мав високий рівень мотивації і був патріотом своєї країни та  щиро вірив в її прекрасне майбутнє. Був налаштований служити до перемоги і навіки залишився вірним сином своєї землі.

Похований в селі Колонщина Бучанського району Київської області.

Харизматичний, завжди усміхнений, щирий, люблячий, відкритий, світлий і з великим серцем. Таким був і назавжди залишиться в нашій пам’яті.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle