КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Озеров Роман Анатолійович

Озеров Роман Анатолійович

дата народження

11.09.1981

дата смерті

17.12.2023

місце народження

місто Київ

місце загибелі

місто Авдіївка Покровського району Донецької області

позивний

"Акум"

звання

Старший лейтенант

посада

заступник командира евакуаційної роти

підрозділ

110 окремої механізованої бригади імені генерал –хорунжого Марка Безручка Збройних сил України

Народився  та виріс в місті Києві.  Навчався у загальноосвітній  середній школі № 64 міста Києва Солом я’нського району. Отримав вищу освіту в Київському національному університеті будівництва і архітектури. Працював у Києві на посаді інженера з технічного нагляду в компанії MERХ.

Захоплювався спортом, велосипедними поїздками, займався боксом, плаванням. Приймав участь в легкоатлетичних марафонах. Захоплювався вивченням історії України та традицій українського народу. Вивчав іспанську мову.  Любив ходити  в туристичні походи. Колеги по роботі,  друзі, побратими поважали за людяність, добрий та світлий характер. Роман завжди допомагав та підтримував близьких та друзів. Допомоги тваринам, зокрема котам. Завжди чесний, щирий, добрий та усміхнений, таким він залишиться у пам’яті багатьом людям. Війна забирає найкращих, найвідданіших захисників, патріотів України.

На захист Батьківщини  став з першого дня вторгнення 24 лютого 2022  року. Добровольцем пішов до ТЦК  Солом’янського району та вступив до лав ТРО.  Захищав столицю України, в районі станція метро Берестейська, в лавах військової частини А2100. В березні 2022 року лейтенант Озеров Роман  був направлений на Донецький напрямок, місто Авдіївка на посаді командира 1 механізованого взводу 1 механізованої роти. У вересні 2023 року старший лейтенант Озеров Роман заступник командира евакуаційної роти з озброєння ремонтно відновлювального батальйону в складі 110 окремої механізованої  бригади  імені генерал – хорунжого Марка Безручка.  Загалом старший лейтенант Озеров Роман захищав Україну на Авдіївському напрямку  з березня 2022 року по грудень 2023 року.

Загинув старший лейтенант Озеров Роман Анатолійович 17 грудня 2023 року,  під час ворожого штурму  позиції  СП Десна,  при виконанні військового обов’язку із захисту Батьківщини в районі населеного пункту Авдіївка Покровського району Донецької області. Противник попередньо наніс мінометний обстріл позиції та використав ударні дрони,  під прикриттям мінометів та ударних дронів підійшов  на позицію в групі 16 ворогів проти 4 захисників України. Старший лейтенант проявив мужність, відвагу, та героїзм єдиний  хто відмовився здатися в полон. Останні слова офіцера були –Слава Україні. Був розстріляний в упор терористами ДНР.

Показав приклад відваги та відданість Україні та українському народу. Загинув захищаючи Батьківщину за майбутнє і свободу українського народу.

Похований на Алеї Слави Берковецького кладовища міста Києва.

           Нагороджений:

  • відзнакою Президента України   “За оборону України” указ Президента України Володимира Зеленського від 5 серпня 2022 року № 559 – 2022;
  • нагрудним знаком “Срібний Хрест” указ Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного від 31 жовтня 2023 року № 2559;
  • медаллю “Непереможні. Операція об’єднаних сил” Наказ № 36-11 від 14 листопада 2022 року полковником Героєм України Миколою Чумаком.
  • Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня;
  • Медаллю “Честь. Слава. Держава” .

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle