КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Огняник Іван Юрійович

Огняник Іван Юрійович

дата народження

14.09.1987

дата смерті

10.09.2022

місце народження

селі Малий Раковець Закрпатської області

місце загибелі

селище Миколаївка Друга Бахмутського району Донецької області

позивний

"Вогник"

звання

Сержант

посада

Командир відділення-командир машини

підрозділ

Закарпатська 128-ма окрема гірсько-штурмова бригада Збройних сил України

Орден За мужність ІІІст

Огняник Іван Юрійович народився в селі Малий Раковець Закарпатської області. Під час навчання в школі брав участь в олімпіадах, відвідував музичну школу, а також спортивну секцію по карате у місті  Іршаві. Закінчив Львівський державний університет внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство».

В 2006-2007 роках проходив службу в Збройних силах України та отримав звання сержанта. З грудня 2008 по лютий 2016 року – служба в органах внутрішніх справ України (Печерському районному управлінні Національної поліції в Києві). Більше 5 років був оперуповноваженим відділу карного розшуку. Відтак три роки трудився в телерадіокомпанії «Зік» на посаді помічника заступника генерального директора, а за сумісництвом – на посаді заступника керівника служби охорони телеканалу. Також працював у компанії «Франклін фінанс» й очолював ТОВ «Інноваційні промислові технології», займався підприємницькою діяльністю.

З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України добровільно став на захист України та вступив до лав Збройних сил України, будучи командиром мотопіхотного відділення військової частини А 1556, в 128-ій гірсько-штурмовій бригаді . Брав участь в бойових діях на Запорізькому та Донецькому напрямках.

Загинув 10.09. 2022 року під час бою за населений пункт Миколаївка Донецької області. До останнього подиху залишився вірним військовій присязі, проявивши стійкість і мужність.

Похований у селі Малий Раковець Закарпатської області.

Меморіальні дошки встановлені на будівлі рідної школи та у місті Іршава в сквері перед будівлею Іршавського міського Центру позашкільної освіти.

           Нагороджений:

  • орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Указом Президента України від 12 лютого 2024 р Серія ОК №099853;
  • орденом «Хрест Героя».

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle