КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Нестеров Іван Валерійович

Нестеров Іван Валерійович

дата народження

09.09.2003

дата смерті

30.10.2022

місце народження

місто Київ

місце загибелі

село Зарічне Краматорський район Донецької області

позивний

«Немец»

звання

Солдат

посада

оператор-топогеодезист (дрона) аеророзвідка

підрозділ

95 окрема десантно-штурмова бригада

Орден За мужність ІІІст

Нестеров Іван Валерійович народився  9 вересня 2003 року у місті Києві.

В 2009 році вступив  до гімназії «Апогей» у місті Києві. Далі навчався у гімназії НПУ імені М.П.  Драгоманова  та  ліцеї економіки, права та  іноземних мов ( ЛПЕПІМ) міста Києва.

Паралельно навчався  та закінчив школу – студію  Київського інституту Музики імені Р.М. Глієра, клас фортепіано та  Дитячу хореографічну школу при Національному Заслуженому академічному ансамблі танцю імені П. Вірського.

У 2019-2020 році навчався  в технікумі №2 міста Пулави ,Республіка Польща,( ІТ направлення).  В тому ж році був зарахований до Університету Марії Кюрі – Склодовської  м. Люблін  (UMSC), Республіка Польща , на факультет «Політології» за фахом –міжнародна безпека .

Літом 2021 року вернувся в Україну та пішов служити до лав Збройних Сил України у 95 -й бригаді  Десантно – Штурмових Військ.

22 лютого 2022 року застало Івана на полігоні «Широкий лан» біля міста Миколаїв.  Із його розповідей відомо, що їм видали по чотири  магазина до автомата калашникова та кинули відбивати російський десант під Новою Каховкою. Мало хто вцілів у тій «мясорубці», але доля спасла Івана.

В подальшому він приймав активну участь в обороні міст Херсон, Нова Одеса, Миколаїв. Під час боїв отримав обмороження кінцівок, та був направлений на лікування до міста Вінниці. Після лікування у квітні 2022 року був направлений у Донецьку область, де проходили запеклі бої в районі населених пунктів Довгеньке, Долина та інші.

Знаходячись там  приймав активну участь у створені підрозділу аеророзвідки одного із підрозділів 95 – ї  бригади.  Мав позивний «Немец» та «Рекс», а згодом  стали називати «Янголом». Використовуючи  отримані знання із ІТ технологій, забезпечував розвідданими передові частини бригади та корегував вогонь бригадної артилерії.

           Нагороджений:

  • орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно)
  • медаллю “Честь. Слава. Держава.”

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle