КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Накоп’юк Олексій Віталійович

Накоп’юк Олексій Віталійович

дата народження

01.10.1985

дата смерті

26.08.2022

місце народження

місто Тальне Черкаська область

місце загибелі

місто Марʼїнка Донецької області

позивний

"Жовтень"

звання

Лейтенант

посада

Командир евакуаційного взводу евакуаційної роти ремонтно-відновлювального батальйону

підрозділ

Ремонтно-відновлювальний батальйон 66 окремої механізованої бригади імені князя Мстислава Хороброго

Народився 01 жовтня 1985 року у місті Тальне Тальнівського району Черкаської області.

У 2003 році переїхав на постійне проживання до міста Києва.

У 2003 році вступив до Національного транспортного університету, а у 2007 році отримав диплом бакалавра з відзнакою за спеціальністю «Інженер-механік» , а в 2008 році диплом магістра за спеціальністю «Інженер-механік» (автомобілі та автомобільне господарство) Національного транспортного університету.

У 2008 році закінчив військову кафедру Національного транспортного університету, отримав звання молодшого лейтенанта запасу.

З 2010 року працював – головним спеціалістом фінансово-економічного відділу Фінансового управління Головавтотрансінспекції. З 08.12.2011 року – начальник фінансово-економічного відділу у складі фінансового управління Головавтотрансінспекції. 07.08.2012 р. у зв’язку з ліквідацією Головної державної інспекції на автомобільному транспорті переведений на посаду заступника начальника відділу бухгалтерського обліку, звітності та розрахунків – заступника головного бухгалтера новоствореного Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекції).

28.01.2016 у зв’язку з реорганізацією Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті переведений на посаду начальника Фінансового управління Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки).

24 лютого 2022 року, почалося повномасштабне вторгнення росії на територію України будучи патріотом своєї держави не зміг залишитися осторонь та вступив 19.03.2022 року, до лав Збройних сил України.

Лейтенант Накопʼюк Олексій Віталійович проходив військову службу в частині А7014 на посаді командир евакуаційного взводу евакуаційної роти ремонтно-відновлювального батальйону.

26.08.2022 року у місті Марʼїнка Донецької області під час стрілецького бою військовослужбовець Накопʼюк О.В. отримав поранення несумісні з життям, але евакуація його тіла була неможливою. Сімʼя вірила та надіялася до останнього що військовослужбовець Накопʼюк О.В. повернеться живим додому, але дива не сталося. 05.05.2023року з окупованих територій було повернено 80 полеглих захисників один із захисників являвся Накопʼюк О.В. Сімʼї було повідомлено 17.08.2023р., що є збіг ДНК на 99,99%.

Осиротіла велика родина у Олексія Віталійовича Накопʼюка залишилися дружина Анастасія, донька Вікторія, мама Марія Миколаївна, батько Віталій Іванович, та брати Олег й Сергій.

В пам’ять про Олексія, на його будинку де він проживав Архітектора Вербицького 19Б, міста Києва, відкрито меморіальну дошку.

           Нагороджений:

  • нагрудним знаком 66 окремої механізованої бригади сухопутних військ;
  • знаком народної пошани “Золота Зірка” Героя українського народу.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle