КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Мешко Станіслав Петрович

Мешко Станіслав Петрович

дата народження

24.01.1974

дата смерті

09.01.2023

місце народження

село Пузняківці Мукачівський район Закарпатської області

місце загибелі

село Дружба Бахмутського району Донецької області

позивний

«Фенікс»

звання

Солдат

посада

Гранатометник

підрозділ

101-ша окрема бригада охорони Генерального Штабу імені генерал-полковника Геннадія Ворбйова Збройних сил України, 3 батальйон, В/Ч А0139 В/Ч А0139 батальйон

Орден За мужність ІІІст

Мешко Станіслав завершив 8-річну школу в рідному селі, фізико-математичну школу в Ужгороді та ВПУ №3 радіоелектроніки в Мукачеві і все «з відзнакою». Після одруження переїхав до Києва, де отримав вищу освіту в Національному авіаційному університеті. Його  життя  розділилося навпіл: 24 роки на Закарпатті та 24 роки в столиці. Більшу частину робочих буднів віддав Митній службі України. Був членом команди «Укргідроенергобуд». Його захоплення – радіоелектроніка, комп’ютерні та охоронні  системи сигналізації. Ремонтував прилади, за які не брались в майстернях. Його улюблена річ – паяльник. Розумний та кмітливий, з  чудовим почуттям гумору, любив музику та фільми. Мав з дружиною мрію – власний будиночок в Карпатах.

Станіслав – чоловік, який діями показував свій патріотизм та вірив в єдність та силу українців. Був активним учасником Революції Гідності, перебував в пекельні 18-20 лютого 2014 р. на Інститутській.

У перші дні війни 2022 року добровольцем пішов до війська, незважаючи на незадовільний стан здоров’я. Маючи армійський досвід спецпризначенння   та роботи з гранатометом, у Збройних силах України отримав посаду гранатометника.

Мешко Станіслав Петрович загинув 09.01.2023 року під час бойових дій від вогнепального поранення в селі Дружба Бахмутського району Донецької області.

Похований на Лісовому кладовищі у місті Києві.

У пам’яті його дружини, двох доньок, рідних, колег, побратимів  та знайомих Станіслав залишиться людиною із незламним кодексом честі, твердим характером та гострим розумом з дрібкою дотепних жартів, щирим та справжнім чоловіком.

У рідному мальовничому селі Пузняківці центральна вулиця названа на честь Станіслава Мешка.

            Нагороджений:

  • орденом «За мужність» III ступеня Указом Президента України від 19.10.2023 р.№697 (посмертно);
  • «Почесна відзнака» Наказом Управління розвідки Адміністрації прикордонної служби України від 23.08.2022 р. №109

 

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle