КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Литвиненко Владислав Володимирович

Литвиненко Владислав Володимирович

дата народження

25.03.1994

дата смерті

23.03.2022

місце народження

Донецька обл

місце загибелі

м. Маріуполь

позивний

"Вектор"

звання

Старший солдат

посада

Старший водій-радіотелеграфіст

підрозділ

Група розвідки спеціального призначення окремого загону спеціального призначення “АЗОВ”

Орден За мужність ІІІст

Народився в невеличкому селі на Донеччині. Змалечку виявляв характер, мав загострене почуття справедливості, замислювався над сенсом життя. Займався спортом – карате-до, плаванням, тайським боксом, шахами.

До полку «Азов» зі словами: «Хто, як не я?» доєднався 2015 року після оборони с. Пісків Донецької обл. та отримання диплома в Київському регіональному вищому професійному училищі будівництва. Багато тренувався – кросфіт, біг, плавання. У відпустках вільного часу не мав – навчався в Київському національному університеті культури та мистецтв за фахом дизайнер інтер’єру, гарно малював, багато читав, вчився грі на гітарі, любив автомобілі. Захоплювався екстремальними заняттями – стрибками з парашутом, пішими походами в Чорнобиль.

На Донеччині та Луганщині брав участь у звільненні с. Широкиного, у боях на Світлодарській дузі, в м. Золотому, с. Гнутовому, м. Попасній, героїчно захищав м. Маріуполь. Справжній патріот, хоробрий воїн, вірний друг, турботливий син, цікавий співрозмовник, шанувальник сімейних традицій, дуже цінував свою сім’ю.

2022 року планував звільнитися, давалися взнаки контузії. Мріяв мандрувати. Хотів створити власну родину, жити мирним життям у Києві, який дуже любив, як і Україну.

У останній розмові сказав: «Наслаждаюсь каждой минутой своей жизни, радуюсь солнышку. У меня, конечно, большие планы на будущее, но я хочу, чтоб вы знали – я ни о чем не жалею».  Загинув при виконанні бойових задач в районі Драмтеатру. Очікує поховання на Національному меморіальному військовому кладовищі в м. Києві

Додатково:

Нагороджений:

  • Медаллю «За оборону рідної держави»
  • Нагрудним знаком «Ветеран війни. Учасник бойових дій»
  • Відзнакою Президента України «За участь у Антитерористичній операції»
  • Орден «За мужність» 3 ступеня (посмертно).

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle