КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Лапік Антон Юрійович

Лапік Антон Юрійович

дата народження

25.04.1991

дата смерті

30.12.2022

місце народження

місто Київ

місце загибелі

Червонопопівка Сєверодонецького району Луганської області

позивний

"Лапа"

звання

Молодший сержант

посада

Бойовий медик

підрозділ

Перший взвод спеціального призначення друга рота спеціального призначення, ВОС-878033А

Антон народився і виріс в місті Києві. Навчався у середній школі №139, яку закінчив у 2006 році. У 2007  вступив до Коледжу геологорозвідувальних технологій КНУ імені Тараса Шевченка на спеціальність бухгалтерський облік,  професія бухгалтер, навчання тривало з 01.09.2007 рік по 28.12.2012 рік.

З перших днів повномасштабного вторгнення пішов у БТРО міста Києва, де став на захист рідного міста, а після деокупації Київщини, продовжив боронити Україну в інших гарячих точках. З 1 травня 2022 року вступив до лав Збройних Сил України в Житомирській області. Був бойовим медиком окремого батальйону спеціального призначення «Дике Поле» 518 окремий штурмовий батальйон імені Івана Богуна. У Житомирі ще на підготовці він проводив курси з тактичної медицини, навчав хлопців.

Брав участь в боях у Харківській, Херсонській, Донецькій та Луганській областях. Антон був не просто медиком, Він був бойовим медиком. Брав участь практично в усіх штурмах.

Був нагороджений Грамотою  за відвагу, професіоналізм, звитягу, силу духа та мужність, проявленою при виконанні бойових завдань.

Загинув 30.12. 2022р. під час оборонного бою н.п. Червонопопівка Сєвєродонецького району Луганської області. Смерть настала внаслідок вибухової травми артилерійського обстрілу.

Антон Лапік загинув  30 грудня 2022 року,  але поховати його вдалося лише 25 серпня в місті Київ на Берковецькому кладовищі.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle