КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Кінаш Орест Мирославович

Кінаш Орест Мирославович

дата народження

26.04.1965

дата смерті

29.03.2023

місце народження

село Уличне Трускавецької громади Львівської області

місце загибелі

місто Бахмут Донецької області

позивний

"Барс"

звання

Старший лейтенант

посада

Командир 3 стрілецької роти

підрозділ

Окремий стрілецький батальйон 53-ої окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха

Орден Б. Хмельницького ІІІст

Орест народився 26 квітня 1965 року в селі Уличне Трускавецької громади Львівської області, закінчив 10 класів середньої школи.

В 1982 році закінчив Вінницький педагогічний університет по професії викладач воєнної підготовки і фізкультури.

З 1985 року працював в пенітенціарній службі України, з 2005 року був заступником начальника училища пенітенціарної служби в місті Кам’нське Дніпропетровської області. Звільнився в званні підполковника пенітенціарної служби за вислугою років в 2011 році.

З 2011 року професійно займався альпінізмом, став інструктором з альпінізму і гірського туризму, готував та водив людей в гори Карпат, Кавказу, Киргизстану, Туреччини та Грузії. Підкорив декілька разів всі гори Карпат, Ельбрус, Казбек, Ушбу, Шхару, Арарат, пік Леніна, в березні 2022 року планував піднятися на Монблан.

Орест був громадським діячем.

З 29 березня 2016 року приєднався до організації TRUTH HOUNDS (розслідування воєнних злочинів росії против України)- був документатором з позивним СВАН. За 6 років до 2022 року побував у десятках польових місій по усій лінії розмежування від Маріуполя до Старобільська, був учасником ювілейної 100-ої польової місії TRUTH HOUNDS. У базі даних понад 200 документів його авторства.

З початком повномасштабного вторгнення добровільно вступив до Збройних сил України. В червні 2022 року прийняв командування 3 стрілецької роти окремого стрілецького батальйону в званні старшого лейтенанта. З того часу утримував ворога на півночі від Київської області. З лютого 2023 року батальйон отримав наказ утримувати ворога на Сході України в Донецькій області біля міста Бахмут. Загинув 29 березня 2023 року поблизу міста Бахмут Донецької області, за два тижні  напередодні загибелі отримав осколкове поранення та відмовився від госпіталізації і через 10 днів за власним бажанням відбув на позиції, де і загинув від осколкового поранення в голову.

Орест був дуже щирим, добрим, чутливим, відчайдушним, відважним, порядним чоловіком, батьком, сином і дідусем. Завжди посміхався і людей сприймав з усіма їх недоліками. Дуже любив гори. Хотів жити до100 років і до 70 ходити в гори. Але не судилось. На його сторінці в ФБ до сих пір майорить надпис:

«У нас були гори, у нас були крила..літати би,…але війной накрило…»

Слава Україні і її ГЕРОЯМ!!!

           Нагороджений:

  • орденом “Богдана Хмельницького” ІІІ ступеня. Указом Президента України №13/2024 року

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle