КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Кулініч Григорій Валерійович

Кулініч Григорій Валерійович

дата народження

16.05.1980

дата смерті

25.07.2023

місце народження

місто Київ

місце загибелі

с. Васюківка Бахмутський район Донецька область

позивний

"GREG "

звання

Молодший сержант

посада

Командир мінометної батареї

підрозділ

30-та окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького, 2 мінометної батареі, 3 механізованого батальйону, Військова частина А0409

Григорій народився 16.05.1980  року  в м. Києві, закінчив спеціалізовану школу № 41 ,працював приватним підприємцем по продажу дитячого одягу, збирав меблі. З 2014 року пішов волонтером допомагати ЗСУ,  в 2018 році підписав контракт з ЗСУ в 30 бригаді,  пройшов навчання і займав посаду розвідника.  Виконував бойові завдання у найгарячіших напрямках Донецької, Луганської області. В 2021 році в грудні звільнився з лав ЗСУ по закінченню контракту, знайшов роботу.  24 лютого 2022 року при повномасштабному вторгненні в Україну,  добровільно пішов в військкомат і захищав Київ,  потім перевівся знову до своїх побратимів в 30-ту окрему механізована бригада імені князя Костянтина Острозького. Захищав Бахмут, Харків, Миколаїв,  Запоріжжя протягом 1,5 року повномасштабного  вторгнення. 25. 07.2023 року він загинув, захищаючи волю  і незалежність України.

Григорій був дуже добрий, веселий, порядний, мужній чоловік, завжди був на позитиві, у нього завжди було все ОК і наближав перемогу кожного дня. Григорій писав вірші, читав і захоплювався історією, любив життя і свою сім’ю,  у нього було дуже багато амбітних планів. Він був справжнім патріотом і завжди думав про інших . Кожного дня писав дружині я вас дуже люблю і скоро повернуся і ми будемо жити в нашій Вільній і Рідній Україні.

  Нагороджений:

  • золотим хрестом 28.07.2023 (посмертно).

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle