КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Кузьменко Олексій Володимирович

Кузьменко Олексій Володимирович

дата народження

04.07.1982

дата смерті

20.09.2023

місце народження

місто Київ

місце загибелі

населений пункт Іванівське Бахмутського району Донецької області

позивний

«Кузя»

звання

Старший солдат

посада

стрілець-помічник гранатометника

підрозділ

23-й окремий батальйон спеціального призначення при Президентській бригаді імені Богдана Хмельницького Збройних сил України

Олексій народився і проживав у Києві. Закінчив загальноосвітню школу № 217.

Проходив строкову військову службу в лавах Збройних сил України, де отримав військову спеціальність «снайпер».

Після закінчення  військової служби, вступив до училища, де опанував столярну майстерність. Олексій був столяром від Бога і обожнював творити з дерева. Все, що Олексій робив з дерева, було дивовижне. До війни працював у столярному цеху і СШ № 302 . Олексія всі дуже любили і поважали, бо він був людиною, яка хотіла допомагати всім. Для родини Олексій був, як повітря. Без якого неможна жити. Коли ми втратили найдорожчу і кохану людину, у нас у всіх зупинилося серце одночасно з ним. Олексій був веселим, добрим, ніжним, чуйним і дуже сильно любив свою сім’ю. Коли була вільна хвилинка, то Олексій хотів провести її з сім’єю,  гуляти з дітьми і дружиною.

На другий день повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України Олексій записався до Добровольчого формування територіальної громади і захищав місто Київ.

23 березня 2023 року був призваний до Збройних сил України. Після військових навчань в Італії був направлений на Донецький напрямок в складі 23 окремого батальйону спеціального призначення при Президентській бригаді імені Богдана Хмельницького Збройних сил України.

2 червня 2023 року під час виконання бойового завдання був поранений в населеному пункті Іванівське Бахмутського району Донецької області.

Олексій отримав тяжке вогнепальне осколкове проникаюче сліпе черепно- мозкове поранення голови. Цілу добу лікарі рятували Олексія в Дніпрі, а звідти перевезли до Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. академіка О.І. Ющенка. Протягом трьох з половиною місяців лікарі боролися за життя Олексія: провели чотири операції на голові, але дива не сталося- молодий організм здався і не впорався з недугою.

20 вересня 2023 року Олексія не стало.

Завжди разом, на завжди від неба до землі!

Будемо пам’ятати нашого захисника і Героя, якій віддав своє молоде життя, щоб ми відчували себе захищеними і спали спокійно.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle