КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Круглик Артем Сергійович

Круглик Артем Сергійович

дата народження

05.04.1999

дата смерті

07.08.2023

місце народження

місто Київ

місце загибелі

с. Вербове, Запорізька область

позивний

«Вдова»

звання

Старший солдат

посада

Командир танку

підрозділ

1 танкова бригада 1 танковий батальйон 2 танкова рота 1 танковий взвод

Народився Артем у місті  Києві. У 2016 році закінчив Фінансовий ліцей і вступив до навчання в НПУ імені М.П.Драгоманова. В 2017 році почав працювати в компанії  МакДональдз. І вже з 2019 року встав до лавах Збройних Сил України, в танкових військах Сухопутних військ ЗСУ.

З початку повномасштабного вторгнення екіпаж Артема, в якому він був на посаді навідника, один із перших зустрічав ворога в боях за місто Чернігів. Самовіддача, професійність та рішучі дії під час здійснення бойових завдань допомагали нещадно знищувати ворога.

У травні 2022 року брав безпосередню участь у здійсненні штурму в районі населеного пункту Новозлатопіль Запорізької області.

Героїчно виконував бойові завдання на посадах навідника та механіка-водія під час оборони міста Бахмута, брав участь у боях під Червоною Горою, Кліщіївкою, Хромовим. Здійснював багато бойових виїздів, уразивши особовий склад, техніку, склади й захисні споруди ворога.

Після відведення з Донецького напрямку, разом з іншими кращими танкістами був направлений на навчання до Польщі для опанування нової техніки – танків LEOPARD. На навчаннях старший солдат Артем Круглик з травня 2023 року у свої 24 роки став виконувати обов’язки командира танка.

У серпні 2023 року екіпаж брав безпосередню участь у штурмах ворожих позицій у районі населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області. У день загибелі екіпажу, вони допомагали підрозділу піхоти евакуювати поранених і загиблих, пробиваючись через мінне поле. Ворожий постріл забрав життя всього екіпажу.

Артем Круглик завжди був першим на лінії вогню, холоднокровно й чітко виконував свої обов’язки, захищаючи незалежність України.

Загинув Артем виконуючи бойове завдання біля населеного пункту Вербове Запорізької області.

Похований на Берковецькому кладовище у місті Київ.

Нагороджений:

  • Медаллю “Ветеран війни”.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle