КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Котелянець Євген Юрійович

Котелянець Євген Юрійович

дата народження

09.05.1984

дата смерті

03.05.2022

місце народження

м. Київ

місце загибелі

м.Маріуполь

позивний

"Кот"

звання

Старший сержант

посада

Командир відділення

підрозділ

Євген Котелянець народився та виріс у місті Києві. Після закінчення школи у 18 років разом із братом близнюком Дмитром був призваний на строкову службу до Української армії. Служили брати разом у місті Харків. Євген отримав військове звання старший сержант.

Після служби в армії, здобувши вищу економічну освіту, працював митним брокером. Разом з дружиною Ніною захоплювався грою у волейбол виховували двох чудових дочок Світлану та Ірину. Євген приймав участь у багатьох волейбольних турнірах та чемпіонатах, отримав багато нагород.

Біда, що спіткала нашу країну 24 лютого 2022 року, не залишила байдужим Євгена. За підтримки дружини та дітей Євген добровільно пішов до військомату , щоб долучитися до захисту України.

На початку березня підрозділ у якому служив Євген виконував бойові завдання у передмісті Києва, потім у Бучі та Ірпені.

А 30 березня 2022 року Євген добровільно вирушив з побратимами до Маріуполя на допомогу в обороні міста від рашистської навали. Сили у боротьбі були нерівні, тому Євген разом із усіма захисниками перейшов на завод «Азовсталь». 3 травня 2022 року відбиваючи чергову атаку ворога на території заводу «Азовсталь» Євген героїчно загинув на позиції від пострілу ворожого танку. Побратими поховали Євгена на території заводу «Азовсталь» у м. Маріуполь

Прапорець із позивним Євгена «Кот» встановлений між іншими на Майдані незалежності у місті Києві.

На Трухановому острові у Києві на честь Євгена Котелянця названо Волейбольний клуб «Труханів острів».

Справжній Син, справжній чоловік, справжній батько, справжній патріот – таким назавжди залишиться Котелянець Євген у серцях рідних та друзів.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle