КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Кондель Данііл Олексійович

Кондель Данііл Олексійович

дата народження

25.05.2001

дата смерті

02.04.2023

місце народження

місто Київ

місце загибелі

село Хромове Бахмутського району Донецької області

позивний

"Вікінг"

звання

Солдат

посада

Оператор групи спеціального призначення

підрозділ

1-й ОМБ “Вовки Да Вінчі” 67-ма ОМБр

Орден За мужність ІІІст

Закінчив спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів № 307 м. Києва з поглибленим вивченням природничих наук. Приймав участь у змаганнях за честь району та міста від спортивного клубу “Тріумф” (дзюдо, самбо). Здобув кваліфікацію: ступінь вищої освіти бакалавр у  Національному Університеті фізичного виховання і спорту України за спеціалізацією «Менеджмент у спортивній діяльності».

У свої 20 років з початку повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини. Спочатку як доброволець, а з 1 травня 2022 року офіційно мобілізувався в склад ДУК ПС 7-го центру Сил Спеціальних Операцій Збройних Сил України. Жодних вагань, жодних сумнівів, хоча ще продовжував навчання на денному відділенні НУФВСУ. Данііл не мріяв бути військовим, але відчував власну відповідальність й необхідність боронити рідну землю від загарбників.

У складі легендарної підрозділу “Вовки Да Вінчі” ССО ЗСУ, Данііл виконував бойові завдання в населених пунктах: м.Барвінкове, м.Сіверськ, м.Лисичанськ, с.Серебрянка, с.Білогорівка, м.Бахмут, с.Покровське, с.Пилипчатине, с.Яковлівка, с.Клинове, с.Тетянівка, с.Верхньокамʼянське, с.Закітне, с.Володимирівка, м.Святогірськ, с.Спірне, с.Доломітне, с.Новолуганське, с.Богородичне, м.Краматорськ, с.Купʼянск-вузловий, с.Богуславка, с.Лозова, с.Загризове, с.Нова Кругляківка, с.Піщане, с.Куземівка,  с.Берестове, с.Зайцеве, с.Вершина, с.Кодема, с.Червонопопівка, с.Троїцьке, с.Кам’янка, с.Хромове та ін.

В вересні 2022 року Данііл у складі свого підрозділу брав участь у бойових діях при масштабному контрнаступі українських військ у районі населеного пункту Куп’янськ-Вузловий, що дозволило українським військам взяти під контроль Харківську область.

У листопаді 2022 року відбулося реформування і входження особового складу  батальйону “Вовки Да Вінчі”   до лав 67-ї Окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ, яка була створена на базі ДУК ПС.

 З початку березня 2023 року Данііл Кондель, у складі роти ”Гонор” 1-го механізованого батальйону “Вовки Да Вінчі” 67-ї ОМБр, виконував бойові завдання біля с.Хромове в західних околицях м.Бахмута. За цей час підрозділом було відбито всі ворожі штурми. Робота підрозділу дозволила українським військам утримувати під контролем дорогу  Бахмут – Часів Яр.

Загинув 2 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання, утримуючи під контролем дорогу Бахмут – Часів Яр група потрапила під шалений обстріл ворожої артилерії.

Похований  у місті Києві на Лісовому кладовищі, алея Героїв (ділянка 4).

 

Додатково:

  • Орден “За мужність” ІІІ ступеня.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle