КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Кольцов Анатолій Анатолійович

Кольцов Анатолій Анатолійович

дата народження

22.07.1972

дата смерті

18.06.2023

місце народження

місто Київ

місце загибелі

село Іванівське Бахмутського району Донецької області

позивний

"Краб"

звання

Солдат

посада

Кулеметник стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти

підрозділ

112 бригада 129 батальйон територіальної оборони міста Києва

Орден За мужність ІІІст

Анатолій народився 22 липня 1972 року в місті Києві в родині вчительки і художника.
Так сталось, що дитячі та юнацькі роки він провів у дідуся і бабусі, ветеранів Великої Вітчизняної війни, у військовому гарнізоні міста Біла Церква. Хлопець ріс серед військових, багато чув про досягнення і розвиток збройних сил, про історію зброї, мріяв вступити у військове училище, але дитяча травма не дала такої можливості.

Анатолій закінчив білоцерківську середню школу №8, був активним учнем, цікавився військовим життям, історією. Брав активну участь в туристичних та військових змаганнях в місті. До нього з повагою ставилися і вчителі і учні.
Його захопленням була рибалка. Він дуже любив природу і вивчав її. Після закінчення школи вступив до Калінінградського технологічного інституту на факультет іхтіології.
Через розпад Радянського Союзу не зміг продовжити навчання і повернувся назад до Києва. Почав працювати та заочно отримувати вищу освіту, але улюблену справу не полишав.
Зустрів своє кохання і подругу на все життя. Вони одружились і в них народився син Іван.
З 2003 року працював у сфері газового господарства та теплотехніки, де продовжував свою професійну діяльність до початку війни. До роботи ставився відповідально, постійно розвиваючи свої професійні навички. Як фахівець своєї справи досягнув високої кваліфікації. Завжди був надійним напарником для колег і наставником для молоді.
Анатолія завжди турбували питання екології та захисту навколишнього середовища, він пробував себе як екологічний інспектор в складі Державної екологічної інспекції в Києві.
У 2014 році, коли відбулася анексія Криму і почалась війна на Донбасі, він просився добровольцем на боротьбу з ними, але на той час маленька донька Марія потребувала батьківського піклування.
Доля України завжди турбувала його, він активно слідкував за перебігом подій в країні та за її межами.
Анатолій добре знав історію і розумів, що ця війна надовго. Він усвідомлював, що потрібно бути готовим стати на захист родини і Країни. Тож проходив вишкіл в складі Українського легіона. І коли 24 лютого 2022 року рано вранці почалося повномасштабне вторгнення росії на нашу землю він без роздумів пішов на точку збору ТРО Оболонь, де був зарахований стрільцем до складу 1 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 1 стрілецької роти 129 батальйону 112 бригади.
14 березня 2022 року прийняв присягу на вірність народу України і дуже пишався цим.
Брав участь в обороні Києва.

Краб (Анатолій Анатолійович Кольцов) загинув коли тримав позицію та стримував ворога на околицях селища Іванівське Бахмутського району 18 червня 2023 року.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle