КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Коваленко Анатолій Якович

Коваленко Анатолій Якович

дата народження

09.06.1981

дата смерті

29.10.2022

місце народження

Черкаська область, Золотоніський район, с. Софіївка

місце загибелі

Донецька обл., м. Бахмут

позивний

"Кай"

звання

Сержант

посада

Командир відділення

підрозділ

Орден За мужність ІІІст

Анатолій народився у селі Софіївка Черкаської області, був третьою дитиною в сім’ї, наймолодшим.

Після закінчення Національної академії внутрішніх справ у місті Києві перебував на службі в Національній поліції України, на посаді Капітан поліції, старший оперуповноважений в особливо  важливих справах.

У 2014 році, під час збройної агресії російських військ на Сході України, перебував в зоні проведення АТО в м. Артемівськ.

У 2022 році, під час повномасштабної війни чоловік захищав Україну у лавах Національної гвардії України. Служив у В/Ч 3030 НГУ.

Оскільки Анатолій був одним з найстарших і найдосвідченішим воїном у своєму підрозділі, для молодших побратимів він був другим батьком, наставником та користувався повагою. Досвід, відвага та мудрість Анатолія не один раз рятували підрозділ від неминучої смерті.

Анатолій мав хобі, рибалка, полювання, любив активний відпочинок з друзями та рідними. Був взірцем справжнього батька і турботливого чоловіка.

«Для нас з сином Максом, це непомірна втрата, ворог забрав в нас батька, люблячого чоловіка, нашу  опору. Не вистачить слів щоб описати увесь наш біль та страждання. Він  справжній воїн, захисник, взірць мужності, найкращий чоловік і тато. Він назавжди залишиться жити в наших серцях. Безмежно любимо і пишаємося.»

Додатково:

Нагороджений:

  • Орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно)

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle