КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Квасков Євген Ігорович

Квасков Євген Ігорович

дата народження

05.02.1979

дата смерті

28.04.2023

місце народження

місто Київ

місце загибелі

село Васюківка Бахмутський район Донеччина

позивний

"Качкар"

звання

Старший солдат

посада

старший навідник міномета

підрозділ

Мінометна батарея 207 об 241 обр ТрО ЗСУ

Орден За мужність ІІІст

Євген Квасков народився 05.02.1979 у місті Києві. З дитинства захоплювався точними науками та військовою справою. Призер та переможець всеукраїнських олімпіад та турнірів з хімії, конкурсів наукових робіт з хімії та екології. Член Малої академії наук України (Київське відділення, секція – хімія та екологія).

Випускник Київського природничо-наукового ліцею № 145 у Києві, що був та залишається лідером середньої освіти в Україні. Випускник Національного університету “Києво-Могилянська академія”: програми “Економіка”, 2000 (бакалавр) та “Інформаційні управляючі системи та технології”, 2003 (магістр). Випускник Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана: програма “Банківський менеджмент”, 2003 (магістр). Експерт у галузі маркетингу, понад 10 років досвіду на керівних посадах у провідних українських банках.

З 2016 засновник та незмінний голова Громадської спілки “Центр національно-патріотичного виховання”. З 2008 співзасновник, осавул та фактичний керівник Братства козацького бойового звичаю “Спас”. З огляду на величезний професійний досвід – заступник голови Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Київській міській державній адміністрації.

Учасник Живого ланцюга 1990 до річниці Акту злуки. З 2008 незмінний організатор щорічного Живого ланцюга соборності на мосту Патона (в окремі роки – до 4 000 учасників) та щорічної гри-вишколу “Козак-квест” для школярів Києва (до 10 000 учасників за рік та десятки тисяч учасників за 15 років проведення вишколу). Волонтер пенітенціарного душпастирства УГКЦ, організатор “Козацького гарту” у колоніях для неповнолітніх 2014 – 2019, де особисто працював із засудженими. Організатор та учасник величезної кількості тематичних виставок, лекцій до важливих історичних подій, показових виступів, тренінгів та інших заходів з національно-патріотичного виховання.

Доброволець, від 25.02.2022, у складі 207 окремого батальйону ТрО ЗСУ, брав участь в обороні Києва. Надалі, як старший навідник міномета у складі мінометної батареї виконував бойові завдання на Київщині, згодом взяв участь у важких боях на Бахмутському напрямку. Маючи високий рівень бойової підготовки, у ЗСУ продовжував власне навчання та навчання побратимів. Зробив відчутний особистий внесок у забезпечення підрозділу необхідним обладнанням, технікою, продуктами тощо. У перервах між виходами на бойове чергування, допомагав локальним виробникам у вдосконаленні спеціальних пристроїв для мінометників. Ніколи не ховався за чужою спиною. Навпаки – відмовлявся від усіх пропозицій щодо переведення на вищу позицію чи у більш безпечнішу зону.

28.04.2023 загинув під Бахмутом в бою проти російських окупантів. Вийшов на надзвичайно важку вогневу позицію, розуміючи максимальну небезпеку для себе, та ціною власного життя виконав наказ командира. У тому ж бою під масованим артилерійським обстрілом до останнього намагався евакуювати важкопораненого побратима.

Похований на Берковецькому (Міському) кладовищі, ділянка 86, Алея почесних поховань.

 

Нагороджений:

  • Орден “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно);
  • Медаль “Честь. Слава. Держава.” (посмертно).

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle