КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Касьяненко Олексій Юрійович

Касьяненко Олексій Юрійович

дата народження

28.10.1977

дата смерті

29.06.2022

місце народження

місто Київ

місце загибелі

село Верхньокам’янка, Луганська область, Сєвєродонецький район

позивний

«Пітон»

звання

Молодший сержант

посада

Кулеметник стрілецької роти

підрозділ

241 бригада 204 батальйону Територіальної оборони міста Києва, Військова частина А7373

Орден За мужність ІІІст

Олексій народився в місті Київ. Після закінчення школи проходив військову службу в Київському військовому інституті управління зв’язку. По закінченню працював в Управління державної служби охорони при ГУ МВС України в м.Києві. Виховавши вірного друга, пса Пінкертона, працював рятувальником та кінологом у ДП «Центральний воєнізований (спеціалізований) аварійно-рятувальний загін». Продовжив шлях в оперативно-рятувальній службі міста Києва. Брав участь у рятувальних операціях в Україні та після землетрусів за кордоном. В цей час створив сім’ю, в якій двоє дітей: син Тимофій та дочка Вікторія. Останнє місце роботи КП «Центр організації дорожнього руху» м.Києва.

Отримав Подяки Міністерства МНС України, Київської міської державної адміністрації та від ДП «Центральний воєнізований (спеціалізований) аварійно-рятувальний загін»

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України виявивши стійкість та мужність, одразу став до лав Територіальної оборони міста Києва на захист нашої Батьківщини.

29 червня 2022 року загинув Олексій, виконуючи бойове завдання внаслідок ворожого обстрілу з танків та артилерії в районі села Верхньокам’янка Луганської області Сєвєродонецького району.

Нагороджений:

орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

 

 

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle