КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Канцеба Юрій Васильович

Канцеба Юрій Васильович

дата народження

12.04.1970

дата смерті

05.10.2022

місце народження

м. Київ

місце загибелі

село Торське Донецької області

позивний

"Кажан/Бетмен"

звання

Старшина

посада

Командир зенітного кулеметного відділення ДШКМ. Головний сержант

підрозділ

111 бригада ТрО Луганської обл., 110 окремий батальйон ТрО, рота вогневої підтримки, зенітний ракетно-артилерійський взвод, командир кулеметного відділення ДШКМ роти вогневої підтримки

1987 році закінчив будівельний технікум, працював на будівництві плиточником/сантехніком. Згодом в 2015 році закінчив курси висотно-верхолазних робіт, працював на будівництві фасадником.

Із початком повномасштабного вторгнення Юрій пішов добровольцем до лав ЗСУ. У лютому його зарахували до 101-ої окремої бригади охорони Генерального Штабу імені генерал-полковника Геннадія Воробйова в цей період з лютого по квітень стояв на обороні м.Киева та Київської області.

Від 5го вересня 2022 року був переведений  в 111 ОБрТрО, 110 окремий батальйон ТрО Луганської обл., рота вогневої підтримки, зенітно-кулеметний взвод и був назначений на посаду командира зенітного кулеметного відділення ДШКМ, зенітного ракетного-артилерійського взводу, роти вогневої підтримки. Виконував бойові завдання на найгарячіших напрямках Донецької обл. поблизу Лимана та села Торське.

5 жовтня старшина Канцеба Юрій під час виконання бойового завдання за призначенням потрапив під раптовий мінометний обстріл у районі села Торське Донецької області, отримав поранення несумісне з життям та героїчно загинув. Похований на Берковецькому кладовищі в м Києві.

Без чоловіка залишилась дружина та діти.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle