КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Гринь Костянтин Анатолійович

Гринь Костянтин Анатолійович

дата народження

31.05.1976

дата смерті

08.07.2022

місце народження

м. Київ

місце загибелі

Харківська область, с. Дементіївка

позивний

«GOST»

звання

Старший лейтенант

посада

Командир взводу

підрозділ

3 взвод 5 стрілецька рота 242-го окремого батальйону 241-Ї окремої бригади територіальної оборони

Орден За мужність ІІст

Костянтин Гринь народився 31 травня 1976 року у Києві. Закінчив 143 школу . Вищу освіту отримав у Київському державному технічному університеті будівництва і архітектури (випуск 1998 р.).

Навчаючись в університеті Костянтин зустрів своє перше і єдине кохання. З дружиною прожили 26 років разом, викохали і зростили двох чудових синів. Ці 26 років – це начебто багато, але для родини це як одна мить. Він був справжнім чоловіком і батьком, сильним і ніжним, турботливим і вимогливим.

Костянтин мав різноманітні захоплення, був повний сил і бажань. Любив рибалити та подорожувати. Мав дуже багато друзів і завжди був у центрі уваги. Активно тренувався і займався спортом, готувався прийняти участь в змаганнях міжнародного рівня у Федерації Кудо. Його сила й мудрість допомагали зовсім молодим спортсменам, вони вчилися у нього як боротись до кінця й перемагати. Активно розглядав різноманітні можливості розвитку власного бізнесу, вивчав мови, а також намагався вчитися новому – програмуванню та комп’ютерним наукам.

З початком повномасштабного російського вторгнення, лейтенант запасу Костянтин Гринь вступив до лав Сил Територіальної оборони ЗСУ, він не вагався ні секунди, адже на його Батьківщину прийшла біда. Виконуючи обов’язки командира роти, ініціативний і відповідальний, розумний і впевнений у собі, рішучий, Костянтин завжди дбав про товаришів, ніколи не ховався за чужими спинами, був першим у житті та у бою, ніколи не показував страху. Він був найкращим – справжнім чоловіком, гідним поваги, справжнім командиром.

8 липня 2022 року під час виконання бойового завдання у с.Дементіївка Харківської області загинув справжній Українець, командир 3-го взводу, 5-ої роти, 242 батальйону ТрО ЗСУ Костянтин Гринь. Похований 20 вересня 2022 року на Міському кладовищі Києва на Алеї Героїв.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України № 262 від 05 травня 2023 року Костянтин нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Православна Церква України нагородила Костянтина Медаллю «За жертовність та любов до України» (посмертно).

Вічна пам’ять Герою! Слава Україні! Героям Слава!

Нагороджений:

  • Орден «За мужність» ІІІ ступеня
  • Медаль «За жертовність і любов до України»

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle