КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Гарбуз Антон Олегович

Гарбуз Антон Олегович

дата народження

15.10.1989

дата смерті

31.03.2023

місце народження

м. Київ

місце загибелі

м. Бахмут Донецької область

позивний

звання

Молодший сержант

посада

Командир відділення

підрозділ

Батальйон "Берлінго"

Медаль За війскову службу Україні

Антон народився і жив у Києві, закінчив Київський авіаційний технічний коледж у 2009 році та Національний аерокосмічний університет у 2015 році. Працював Project менеджером, був людиною з багатосторонніми інтересами та справжнім патріотом. Він був бігуном, риболовом, туристом, ентузіастом, велосипедистом, людиною нескінченних талантів із неймовірно яскравою особистістю. Був люблячим чоловіком дружині Ірині та найкращим батьком їх донечки Анни, 5 років.

У перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України, 24 лютого 2023 року, він пішов служити Батьківщині добровольцем і 3 березня 2022 року був прийнятий до лав Збройних сил України. В подальшому був зарахований до штату 2 спеціальної роти 210 окремого спеціального батальйону «BERLINGO».  В інтерв’ю німецькому медіа в січні 2023 року, Антон казав: «Піти в військо ментально набагато легше, ніж залишатися цивільним… донатити, допомагати, тікати – багато опцій є. А пішовши у військо ти точно знаєш, що тобі робити».

31 березня 2023 року Антон віддав своє життя, допомагаючи побратимам дістатися до бойових позицій у Бахмуті. Похований на Берковецькому кладовищі в м. Києві.

Антон для нас назавжди Герой, справжній друг, чудовий проектний менеджер, людина з великим серцем і незламний воїн. Він сказав: “Якщо зі мною щось станеться, ніколи не здавайтеся і пам’ятайте, що Україна обов’язково переможе”.

І він ніколи не здавався, як справжній Герой України.

Нагороди:

  • Медаль «За військову службу Україні»;
  • Почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle