КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Валєєв Віктор Вікторович

Валєєв Віктор Вікторович

дата народження

01.01.1984

дата смерті

19.04.2022

місце народження

м. Київ

місце загибелі

селище Новосілка, Великоновосілківського району, Донецької області

позивний

"Багаж"

звання

Старший лейтенант

посада

начальник зв'язку, начальник відділення зв'язку та інформаційних систем управління

підрозділ

128 окрема бригада територіальної оборони

Народився Віктор у місті Києві. У 2016 році закінчив з відзнакою факультет прикладної математики Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”.

Працював керівником департаменту корпоративного управління та розвитку в Асоціації “ІСС Ukraine”, потім виконавчим директором в Асоціації “IT Ukraine”, згодом директором “Association Software Ukraine”, був помічником на громадських засадах Народного депутату України, а також радником двох Міністрів освіти та науки України з 2014 – 2017 роки.

У 2017 році став учасником антитерористичної операції на сході України у складі 56-ої окремої мотопіхотної Маріупольської бригади згодом був переведений до генерального штабу Збройних сил України, а у 2019 році звільнився з лав Збройних сил України за станом здоров’я.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України одразу знов став на захист Батьківщини у складі 128-ї окремої бригади територіальної оборони.

Загинув Віктор 19.04.2024 року виконуючи бойове завдання в селищі Новосілка Великоновосілківського району Донецької області.

Похований Віктор на Берковецькому кладовище.

Віктор постійно надавав допомогу учасникам Антитерористичної операції, сам приймав участь у здійсненні заходів із забезпеченням національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації в Донецькій і Луганській областях.

Нагороджений:

  • відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції”  (Указ Президента України від 17.02.2016р. №53/2016);
  • медаллю “За гідність та патріотизм” Всеукраїнського об’єднання Україна (з представленням голови правління ВПР “Захист” Наказ №174 від 04.04.2016р.)  ;
  • відомчою заохочувальною відзнакою Служби Безпеки України медаллю  “За службу державі” ( Наказ № 112 від 24.08.2019р.)

 

 

 

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle