КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Богатирьов Микола Олегович

Богатирьов Микола Олегович

дата народження

24.12.2001

дата смерті

25.10.2023

місце народження

селище міського типу Вороніж Шосткинського району Сумської області

місце загибелі

КП "Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова" Дніпропетровської області

позивний

"Батон"

звання

Старший солдат

посада

старший механік - водій

підрозділ

Полк спеціального призначення НГУ "АЗОВ" 3057

Орден За мужність ІІІст

Микола народився в селищі міського типу Вороніж Шосткинського району  Сумської області. У 2020 році закінчив Вороніжську середню школу. Після школи навчався в Шосткинському центрі ПТО на автомеханіка, а по закінченню якого почав працювати в місті Києві, ремонтував квартири під ключ.

Коли почалася повномасштабна війна був в територіальний обороні Вороніжської громади Сумської області. Він дуже хотів стати на захист Батьківщини і неодноразово ходив до районного ТЦК, але його не хотіли призивати до сил оборони із-за молодого віку. Працюючі та проживаючи з дівчиною (у подальшому дружиною) в Дарницькому районі міста Києва він вирішує знову спробувати призиватися на службу і цього разу в нього все виходить.

27.02.2023 року він був прийнятий на військову службу за контрактом для проходження служби в Збройних силах України. Після закінчення навчального центру сухопутних військ проходив службу в 33 Базі забезпечення навчального процесу Національного університету оборони України міста Києва.

13.06.2023 року за власним бажанням був переведений до полку спеціального призначення НГУ «АЗОВ». Пройшовши черговий базовий курс бойової підготовки .

13.08.2023 року його підрозділ відбув для забезпечення відсічі збройної агресії Російської Федерації в Луганську область.

20.10.2023 року, під час чергового виконання бойового завдання в районні Серебрянського лісництва та проведення заходів щодо евакуації побратимів, Микола отримав численні осколкові поранення в голову і тіло та був евакуйований до лікарні в місто Дніпро. Де він та лікарі боролися за його життя, але 25.жовтня 2023 року серце героя зупинилося.

У Захисника залишились дружина, батько, мати, бабушка і сестричка.

Похований на кладовищі в смт. Вороніж.

           Нагороджений :

  • орденом «За Мужність» ІІІ ступеня (посмертно) та медаллю «НЕЗЛАМНОМУ ЗАХИСТНИКУ УКРАЇНИ»

 

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle