КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Ачкасов Олексій Ігорович

Ачкасов Олексій Ігорович

дата народження

30.03.2001

дата смерті

24.01.2023

місце народження

місто Київ

місце загибелі

місто Макіївка Луганської області

позивний

"Май"

звання

Молодший сержант

посада

Стрілець

підрозділ

3 стрілецьке відділення 3 стрілецького взводу 1 стрілецької роти 104-тої окремого батальйону територіальної оборони Збройних сил України

Народився та виріс у місті Києві. Навчався в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови №15 міста Києва.

У дитинстві і підлітковому віці захоплювався грою у баскетбол, а згодом став завзятим футбольним вболівальником і почав цікавитись військовою справою.

Олексій був завжди привітний та добрий, готовий кожному прийти на допомогу у критичній ситуації, одразу здобував симпатію і легко заводив знайомства, ніколи не втрачав впевненості в своїх діях, чим на полі бою підіймав бойовий дух побратимів, не впадав у відчай, мав жартівливу манеру спілкування і серйозне ставлення до життя.

З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України Олексій допомагав бійцям територіальної оборони з будівництвом укріплень і фортифікацій у місті Києві. Згодом був добровільно мобілізований до лав 204 окремого батальйону Сил територіальної оборони Збройних Сил України, в складі якого брав участь у боях в районі населеного пункту Мощун та міста Вишгород навесні 2022 року. Проявив себе як чудовий інструктор.

Пізніше проходив службу у 241 окремій бригаді Сил територіальної оборони Збройних Сил України на посаді командира мінометного розрахунку, а згодом у лавах 109 окремої бригади територіальної оборони на посаді стрільця.

У січні 2023 року, незважаючи на отриману за кілька днів до цього важку контузію, вирішив приєднатись до своїх побратимів на позиціях, відбивав атаки ворога в стрілецьких боях, посилював укріплення в умовах артилерійських обстрілів.  До останньої хвилини свого життя сумлінно та віддано стояв на захисті своєї Батьківщини.

Загинув 24.01.2023 року поблизу населеного пункту Макіївка Луганської області під час виконання бойового завдання.

Похований на Південному кладовищі міста Києва.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle