КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Абу Аль-Аіла Ахмад Омарович

Абу Аль-Аіла Ахмад Омарович

дата народження

14.09.1996

дата смерті

21.03.2023

місце народження

м. Київ

місце загибелі

село Оріхово-Василівка, Бахмутський район, Донецька область

позивний

"Аха "

звання

Старший солдат

посада

Кулеметник

підрозділ

241 бригада, 207 батальйон ТРО ЗСУ

Орден За мужність ІІІст
        У березні 2022 року Ахмад вступив до лав ЗСУ і став на захист нашої країни. 21 березня 2023 року він зник безвісти, потрапивши у засідку під час штурму. Через кілька днів стало відомо про його загибель.

Ахмад сповідував іслам і був похований за традиціями та віруваннями його релігії. Мусульмани переконані – людина приходить у цей світ без матеріальних речей і має йти з нього так само.

Україна стала рідною для Ахмада після того, як його сім’я покинула Ліван під час війни у 2006 році. Йому тоді було 10 років, і він чудово спілкувався арабською та французькою. Ахмад прожив 26 років. Він усвідомлював кожен свій крок і допускав, що може трапитися найгірше. Біля його могили немає ні свічок, ні пластикових вінків, ні стрічок – лише прапор держави, заради майбутнього якої він віддав життя. Традиції, за якими він похований, відповідають не лише його релігії, але й його світогляду.

Він ніколи не хизувався своїми здобутками і не чекав подяки за те, що робить для нашого майбутнього. Його стійкість, сміливість та прагнення до справедливості викликали повагу. Для кожного, хто знав Ахмада, його загибель стала величезною втратою. Він був найкращим чоловіком, сином, братом, другом. Справжній герой, назавжди у наших серцях.

Нагороджений:  

  • Указом Президента №445/2023 нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно)

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle