КМДА

КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

КОМУНАЛЬНА БЮДЖЕТНА УСТАНОВА
"КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ"

QR
Герой Киянин

ВІЧНА СЛАВА ТА ПАМ’ЯТЬ
КИЯНАМ-ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ

Хлищов Дмитро Валерійович

Хлищов Дмитро Валерійович

дата народження

22.10.1978

дата смерті

29.05.2022

місце народження

м. Київ

місце загибелі

с. Ниркове, Попаснянський р-н, Луганська обл.

позивний

"Сич"

звання

Старший солдат

посада

Номер обслуги протитанкового взводу 1 механізованого батальйону

підрозділ

72-а ОМБр

Орден За мужність ІІІст

В 1996-му закінчив київську середню школу №276 м. Києва.

У 1999р. закінчив Український фінансово-економічний інститут за спеціальністю “Правознавство” і здобув кваліфікацію юриста.

У 2001р. закінчив Академію державної податкової служби України і отримав базову вищу освіту за напрямом підготовки “Право” та здобув кваліфікацію бакалавра з права.

У 2002р. закінчив Академію державної податкової служби України і отримав повну вищу освіту за спеціальністю “Правознавство” та здобув кваліфікацію юриста.

У 2009р. закінчив Вищий навчальний заклад “Національна академія управління” і отримав повну вищу освіту за спеціальністю “Облік і аудит” та здобув кваліфікацію магістра з обліку і аудиту.

З 2002-2010р. працював на різних посадах у Державній податковій інспекції у Печерському районі м. Києва.

З 2010-2022р.- Державна служба фінансового моніторингу України. Одержував почесні грамоти та нагороди за сумлінну працю, високий професіоналізм. Оголошено Подяку Прем’єр-міністра України за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

З 2022р. – Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Все своє свідоме життя Дмитро був політично активним громадянином своєї країни. В 2014 році брав активну участь в Революції гідності на київському майдані та в тому ж 2014 -му в перший раз взяв до рук зброю, вступивши в Національну Гвардію України, боронячи державу на Сході країни. Брав участь у АТО в 2016-му та 2018-х роках у складі ЗСУ. Як і раніше, коли над Вітчизною нависла смертельна загроза, в перший же день повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року Дмитро з’явився до військкомату та долучився до лав 72-ї окремої механізованої бригади, ставши на захист своєї Країни.

З 24.02.2022-29.05.2022 брав участь у бойових завданнях для забезпечення оборони України у зв’язку з військовою агресією російської федерації, захищаючи населення в Київській, Сумській, Харківській, Донецькій, Луганській області. Загинув в с. Ниркове, неподалік Попасної Луганської області захищаючі разом зі своїм взводом дорогу Життя від Бахмуту до Лисичанська. Попав під мінометний обстріл. Похований на Лісовому кладовищі в м. Києві.

Нагороди:

  • Орден “За мужність” ІІІ ступеня.

НЕЗЛАМНІ ДУХОМ, БЕЗСМЕРТНІ ДУШЕЮ!

Candle